Uusi video: Tällaisia ensimmäiset iPhone-prototyypit olivat

Manu Pitkänen

Uusi video: Tällaisia ensimmäiset iPhone-prototyypit olivat
Viime viikolla Sonny Dickson julkaisi lyhyen videon, jossa esitellään pintapuolisesti iPhonen varhaisen kehitysvaiheen käyttöjärjestelmää. Ohjelmistoa kehitettiin iPodin pohjalta, mikä myös näkyy sen käyttöliittymässä.

iPhonen ohjelmiston kehitys ei ollut suoraviivainen prosessi, vaan Apple määräsi kaksi eri tiimiä kilpailemaan käyttöjärjestelmän kehittämisestä. Toinen tiimi kehitti ohjelmistoa iPodin pohjalta (Tony Fadell), kun taas toinen tiimi otti alkupisteekseen OS X:n (Scott Forstallin tiimi) ja lähti muokkaamaan sitä puhelimeen sopivaksi. Sonny Dickson on julkaissut nyt tämän toisenkin ohjelmiston varhaisesta kehitysversiosta lyhyen esittelyvideon.

Videolla käyttöjärjestelmät nähdään vertailun helpottamiseksi vierekkäin. Scott Forstallin tiimin kehittämä ohjelmistoversio on ainakin käyttöliittymänsä osalta varsin karkea, mutta ajatuksellisesti se edustaa lähemmin nykyistä iOS:ää. Käyttöjärjestelmää hallitaan painamalla näytöllä olevia painikkeita, kun taas Tony Fadellin ohjelmistossa käyttöliittymää hallitaan virtuaalisen kiekon avulla.Kuten tunnettua, Scott Forstallin tiimi voitti tämän kisan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.