Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko Apple nostanut hintoja? App Storen yksinoikeus on vaarassa

Manu Pitkänen

Onko Apple nostanut hintoja? App Storen yksinoikeus on vaarassa
Yhdysvaltojen vetoomustuomioistuimen tuoreen päätöksen mukaan iPhone-käyttäjät voivat haastaa Applen oikeuteen App Store -sovelluskaupan takia. iPhoneihin ja iPadeihin ei pysty lataamaan sovelluksia muualta kuin Applen omasta sovelluskaupasta, minkä koetaan olevan vastoin kilpailulainsäädäntöä.

Kiista App Storeen liittyen alkoi jo vuonna 2012. Applen näkemyksen mukaan se ei riko kilpailulainsäädäntöä, koska iPhone-käyttäjät ostavat sovellukset ohjelmien kehittäjiltä eikä Applelta. App Storen yksinoikeus iPhone-sovellusten jakeluun ei näin ollen nosta ohjelmien hintoja, kuten kantajat ovat väittäneet. Applen näkemyksen mukaan se lähinnä tarjoaa puitteet sovelluskehittäjille eikä ole varsinainen osapuoli kaupanteossa.

Tapausta päästään oikeastaan vasta nyt käsittelemään oikeudessa, koska vuoden 2012 jälkeen on kiistelty siitä, että onko kantajilla ylipäänsä mahdollisuutta nostaa kyseistä kannetta.

Mikäli Apple häviää jutun oikeudessa, on sen pakko mahdollistaa sovelluslataukset iPhoneihin myös kolmasien osapuolien sovelluskaupoista. Google voisi esimerkiksi laajentaa Googel Play -kaupan valikoimaa iPhone-sovelluksiin – ainakin Yhdysvalloissa.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja