Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZeroPhone on Raspberry Pi:stä rakennettu puhelin

Puhelinvertailu

ZeroPhone on Raspberry Pi:stä rakennettu puhelin
Älypuhelimet kehittyvät yhä monipuolisemmiksi ja monimutkaisemmiksi laitteiksi päivä toisensa jälkeen. Erityisesti hieman vanhemmalla sukupolvella tulee usein mieleen, että olisi kiva siirtyä takaisin aikaan jolloin matkapuhelin oli matkapuhelin.

Toki kaupoista löytyy edelleen niin kutsuttuja tyhmiä puhelimia, jotka eivät tarjoa sovelluskauppoja ja sormenjälkilukijoita. Yksi vaihtoehto lisää on koota itse oma puhelin.

Tällaista ratkaisua on kehitetty projektissa, joka tunnetaan nimellä ZeroPhone. ZeroPhone on suositun taskukokoisen Raspberry Pi -tietokoneen pohjalle rakennettu matkapuhelin, joka on edullinen ja yksinkertainen.

Sen hinta on noin 50 dollaria ja kaikki osat on ostettavissa eBaystä. Projektin sivustolla laitteen vahvuuksiksi luetellaan mm. tietoturva, korjattavuus ja helppo omien sovellusten luonti. Luonnollisesti kasaaminen vaatii hieman tee-se-itse-henkeä, joten aivan kaikille se ei ehkä sovellu.

Lisäksi ominaisuudet (128x64 OLED näyttö, ainostaan 2G, jne) eivät ole välttämättä parhaasta päästä ja ulkonäkö on hieman karu.


Mikäli elektroniikalla värkkääminen on kuitenkin lähellä sydäntä, niin suuntaa ehdottomasti projektin sivustolle lukemaan lisää aiheesta.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja