Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen yhteistyökumppani haastettiin oikeuteen – Tarjosi alennusta patenteista

Manu Pitkänen

Applen yhteistyökumppani haastettiin oikeuteen – Tarjosi alennusta patenteista
Yhdysvaltojen liittovaltion kauppakomissio (FTC) syyttää piirijätti Qualcommia kilpailulainsäädännön rikkomisesta. Kauppakomission mukaan yhtiö pyrkinyt hankkimaan monopoliaseman mobiilipiirimarkkinoilla epäreiluilla sopimusehdoilla.

Tapauksen ytimessä on Qualcommin ja Applen välinen piirisopimus, joka kattoi vuodet 2011–2016. FTC:n mukaan Qualcomm latelemien ehtojen mukaan Apple saa alennusta sen patenttien lisenssimaksuista mikäli iPhoneissa käytetään ainoastaan Qualcommin kehittämiä 3G- ja 4G-modeemeja. Lisenssimaksualennuksen avulla Qualcommin on tulkittu estäneen kilpailevilta yhtiöiltä mahdollisuuden myydä komponentteja iPhoneihin, mikä on vuorostaan vähentänyt kilpailua markkinoilla.

Apple alkoi käyttää viime syksynä uusissa iPhoneissa Qualcommin modeemien rinnalla myös Intelin modeemeja. Muun muassa Nvidia ja ST-Ericsson ovat lopettaneet älypuhelinmodeemien kehityksen. Kilpailua pitävät yllä Intelin lisäksi muun muassa MediaTek sekä Samsung.

Qualcommia on syytetty kilpailulainsäädännön rikkomisesta myös Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Qualcommin mukaan FTC:n kanteella ei ole minkäänlaisia perusteita.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.