Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google aloitti suoratoistettavien ohjelmien testauksen – Ei vaadi asentamista

Manu Pitkänen

Google aloitti suoratoistettavien ohjelmien testauksen – Ei vaadi asentamista
Vajaa vuosi sitten Google esitteli I/O-kehittäjätapahtumassaan suoratoistettavien sovellusten tyyppiä, jossa Android-sovelluksen käyttö onnistuisi tavallisten verkkosivujen tapaisesti yhdellä napin painalluksella ilman hitaita lataus- ja asentamisprosesseja.

Projektia on viety eteenpäin kulisseissa ja vihdosta viimein se on valmis julkiseen kokeiluun. Android Instant Apps -sovellusten ideana on mahdollistaa sovellusten tarjoamien sisältöjen käyttö vaikkei natiivia sovellusta olisikaan asennettu vielä puhelimeen. Sen tarkoituksena ei ole varsinaisesti korvata asennettavia sovelluksia, vaan madaltaa kynnystä asennuksille: voit ensin kokeilla sovellusta ja päättää sitten asennatko sen vai et.

Instant Apps -sovelluksilla on myös muita käytännönläheisiä etuja. Google on esimerkiksi visoinut, että autojen parkkimaksut voitaisiin suorittaa NFC:n avulla oikealla sovelluksella vaikkei ohjelmaa olisikaan asennettu etukäteen puhelimeen.

Suoratoistettavat sovellusversiot on julkaistu BuzzFeedistä, Wishistä, Periscopesta ja Vikistä. Ohjelmatyyppiä testataan tässä vaiheessa rajoitetulla käyttäjäjoukolla ja palautteen perusteella tekniikka otetaan laajemmin käyttöön myöhemmin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja