Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonien toimitukset voisivat loppua jos Qualcomm niin haluaisi

Manu Pitkänen

iPhonien toimitukset voisivat loppua jos Qualcomm niin haluaisi
Apple ja Qualcomm ovat tukkanuottasilla patenttilisensiointiin liittyvien erimielisyyksien takia. Erimielisyydet etenivät uudelle tasolle viime perjantaina kun Apple päätti haastaa piirijätin oikeuteen. Aiemmin samalla viikolla Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio (FTC) syytti Qualcommia kilpailulainsäädännönvastaisesta toiminnasta.

Applen ja Qualcommin välinen riitely on luonnollisesti herättänyt kysymyksiä, että voiko selkkaus äityä niin pahaksi, että Qualcomm lopettaisi tyystin modeemien toimitukset Applelle. Tämä olisi kova pala Applelle, sillä se joutuisi rajoittamaan oleellisesti iPhonien saatavuutta. Qualcommin modeemien lisäksi Apple käyttää joissain iPhone 7 -malleissa Intelin kehittämää modeemia.

Re/codelle puhuneiden lähteiden mukaan Qualcommilla ei ole tällaisia aikomuksia eikä se ole aiemminkaan rajoittanut piirimyyntiään patenttilisensointiriitojen takia. Yhtiöiden välinen riitely voi olla kuitenkin merkki siitä, että Apple ei halua enää kovin pitkään ostaa modeemeja Qualcommilta vaan se hakee komponenteille vaihtoehtoisia toimittajia. Intel on yksi lupaavimmista korvaajista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja