Tuleeko tämä näyttö iPhoneen? Tuotanto alkaa vuonna 2018

Manu Pitkänen

Tuleeko tämä näyttö iPhoneen? Tuotanto alkaa vuonna 2018
Kaarevat näytöt niin älypuhelimissa kuin televisioissa on toteutettu OLED-tekniikalla, mutta tulevaisuudessa ne voivat saada haastajan LCD:stä. Japan Display suunnittelee nimittäin kaarevan LCD-paneelien massatuotannon aloittamista. Tuotantoon menevän paneelin koko on 5,5 tuumaa ja tarkkuus Full HD -tasoa (1920x1080 pikseliä).

Japan Display esitteli joustavaa LCD-paneelia jo viime vuoden SID-näyttöteknologiakonferenssissa. Julkaistujen tietojen mukaan paneelien substraattina käytetään lasin sijaan polyimidiä, jota voidaan muovata sen verran, että lopputuotteen näyttö voidaan asettaa kaarevaan muotoon. Suurimmat ongelmat kaarevissa LCD-näytöissä liittyy kuitenkin taustavalaistukseen: OLED-paneeleissa pikselit tuottavat itse valoa, kun taas LCD-paneelien taakse pitää asettaa erillinen valaistusyksikkö.

Valaistuslähteen aiheuttamat ongelmat katselukulmiin Japan Display on kuitenkin onnistunut ratkaisemaan näyttöön lisättävällä kalvolla. Teknisesti esitelty tuote on siis valmis kaarevanäyttöisiin laitteisiin. Tekniikan ulottaminen taivuteltaviin laitteisiin saakka riippuu kuitenkin taustavalaistusyksiköiden kehittymisestä.



Japan Displayn mukaan massatuotanto on tarkoitus aloittaa vuonna 2018. Yhtiön ilmoitusten mukaan sen tärkeimpiä asiakkaita ovat Apple ja Huawei. Paneelin spesifikaatioiden perusteella se sopisi käytettäväksi esimerkiksi iPhonen Plus-versioon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.