Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Patenttisota laajenee – Apple haastoi kumppaninsa oikeuteen Kiinassa

Manu Pitkänen

Patenttisota laajenee – Apple haastoi kumppaninsa oikeuteen Kiinassa
Apple on haastanut Qualcommin oikeuteen epäreilujen patenttilisensointiehtojen takia myös Kiinassa. Aiemmin Apple haastoi modeemitoimittajansa oikeuteen Yhdysvalloissa.

Oikeuden kautta Apple hakee Qualcommilta yhteensä miljardin juanin eli noin 135 miljoonan euron vahingonkorvausta. Applen mukaan se on maksanut Qualcommin essentiaalipatenteista liian suuria rojalteja. Qualcommin mukaan se on tarjonnut samoja lisensointiehtoja kaikille ja kiistää perineensä ylihintaa teknologiastaan. Piirijätin mukaan Apple yrittää vain kiristää sitä alentamaan lisenssimaksuja.

Qualcomm tuomittiin vuonna 2015 maksamaan 975 miljoonan dollarin sakot kilpailulainsäädännönvastaisten sopimusehtojen takia. EU:ssa Qualcommin toimet ovat tutkinnan alla ja Yhdysvalloissa se on joutumassa käräjille. Etelä-Koreassa Qualcomm sai 854 miljoonan dollarin sakot epäreilujen sopimusehtojen vuoksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja