Microsoftin puhelinkauppa romahti

Manu Pitkänen

Microsoftin puhelinkauppa romahti
Microsoftin liikevaihto kasvoi viime vuoden lopulla 26,1 miljardiin ja nettotulos 6,3 miljardiin dollariin. Yhtiön puhelinliiketoiminta koki kuitenkin totaalisen romahduksen.

Puhelinliiketoimintojen liikevaihto putosi vuoden lopulla 81 prosenttia (878 miljoonaa dollaria) vuoden takaiseen verrattuna. Tämä ei ollut alaa seuraaville suurikaan yllätys, sillä Microsoft ilmoitti jo keväällä luopuvansa Nokialta ostetusta peruspuhelinliiketoiminnasta ja keskittyvänsä jatkossa nykyistä selvästi kapeampaan älypuhelinmallistoon. Peruspuhelinliiketoiminta myytiin marraskuussa HMD Globalille, jolla on lisäksi yksinoikeus myydä Nokia-brändättyjä älypuhelimia.

Microsoft ei ole vielä esitellyt uuden strategian mukaisia älypuhelimia, vaan yhtiö on kitkutellut eteenpäin vanhojen Lumia-puhelimien voimin. Microsoftin odotetaan esittelevän lähitulevaisuudessa uusia älypuhelinmalleja, joita saatetaan markkinoida tietokoneista ja tableteista tutun Surface-brändin alaisuudessa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.