Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tuleeko langaton lataus vihdoinkin Applen tuotteisiin?

Manu Pitkänen

Tuleeko langaton lataus vihdoinkin Applen tuotteisiin?
Langattoman latauksen mahdollistavia teknologioita on puskettu markkinoille aggressiivisesti viimeisen viiden vuoden aikana, mutta mitään kunnollista läpimurtoa saralla ei ole kuitenkaan vielä onnistuttu tekemään. Uutena yrittäjänä markkinoille saapuu Energous, joka on perinteisen induktioon perustuvan ratkaisun sijaan kehittänyt tavan siirtää energiaa radioaaltojen avulla.

Energous on pienehkö start up, joten sen kehittämän WattUp-teknologian kaupallistaminen yksin olisi hidasta ja kallista. Tästä syystä yhtiö päätti solmia yhteistyösopimuksen Dialog Semiconductorin kanssa. Dialog Semiconductorin osaamisen ja laajan asiakaspohjan ansiosta uudet tuotteet pystytään tuomaan tarvittaaessa nopeastikin markkinoille.

Viime vuoden lopulla solmittu sopimus on jo poikinut tuloksia: Dialog ja Energous ovat esitelleet ensimmäisen puolijohdetuotteen, DA4100:n. Lähetinpiiri on kooltaan 7 mm x 7 mm, joten sitä voidaan käyttää hyvinkin kompakteissa laitteissa – valikoimista on löytynyt jo vastaanotinpiirit. Yhtiöt varoivat lehdistötiedotteessa mainitsemasta millaisiin laitteisiin uutta piiriä yritetään markkinoida.


Markkinoilla on spekuloitu voimakkaasti Energousin ja Applen yhteyksistä. Viranomaisdokumenttien perusteella yhtiöillä on ollut käynnissä tuotekehitystoimintaa, minkä lisäksi Apple on hankkinut virranhallintapiirit iPhoneihin Dialogilta. Ei siis olisi suurikaan ihme, että Energousin tekniikkaan perustuva langaton lataus nähtäisiin Applen tuotteissa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja