Nintendolta tuli taas hittipeli? Tuotto ohitti Supercellin uusimman pelin

Manu Pitkänen

Nintendolta tuli taas hittipeli? Tuotto ohitti Supercellin uusimman pelin
Nintendon jouluna iPhonelle ja iPadille julkaisema Super Mario Run osoittautui kelvolliseksi hitiksi, vaikkei se synnyttänytkään Pokémon Gon kaltaista maailmanlaajuista hurmosta. Nintendon tuorein mobiilipelijulkaisukin näyttää löytäneen kohdeyleisönsä.

Helmikuun alussa julkaistua Fire Emblem Heroes -strategiapeli tuotti Sensor Towerin keräämän datan perusteella jopa 2,9 miljoonaa dollaria julkaisupäivänään. Pokémon Go ylsi yli 10 miljoonaan ja Super Mario Run yli kahdeksaan miljoonaan dollariin, joten Fire Emblem Heroes näyttää niihin verrattuna pärjäävän vaatimattomasti, mutta toisaalta Supercellin Clash Royale tuotti ensimmäisenä päivänään "vain" 1,4 miljoonaa dollaria.

Nintendon tarkoituksena oli julkaista Fire Emblem Heroesin lisäksi tämän vuoden alussa toinenkin mobiilipeli, Animal Crossing. Simulaatiopelin lanseerausta päätettiin kuitenkin viivästyttää tuntemattomasta syystä maaliskuun jälkeiseen aikaan.

Nintendo pidättäytyi pitkään julkaisemasta pelejä älypuhelimille ja tableteille. Uudessa strategiassa niitä ei kuitenkaan enää nähdä kilpailevina alustoina, vaan keinona tutustuttaa nuoremmat ikäluokat Nintendon klassisiin pelihahmoihin. Tätä kautta Nintendon omien pelikonsolien ja niille julkaistujen pelien myynti voisi lähteä uudelleen kasvuun.Fire Emblem Heroes löytyy App Storen ja Google Playn valikoimista.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.