Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google esitteli uuden Android Wearin, tässä 5 tärkeintä uudistusta

Matti Vähäkainu

Google esitteli uuden Android Wearin, tässä 5 tärkeintä uudistusta
Google on 9 kuukauden valmisteluajan jälkeen vihdoin julkaissut uuden Android Wear -version. Googlen älykellot tuodaan nyt virallisesti toiselle sukupolvelle, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä?

Android Wear 2.0 tuo mukanaan paljon päivityksiä ja parennuksia, mutta suuret uudistukset ovat ne mitkä tulevat määrittelemään haluatko sinä siirtyä älykelloaikaan. Niinpä tässä tärkeimmät uudistukset Android-älykellojen sukupolven vaihdoksesta.

1) Google Assistant
Google toi älykelloihin nyt Google Assistant -ääniavustajan, joka helpottaa laitteiden käyttöä, kun syöttämiseen ei tarvitse välttämättä enää koskea näyttöön tai nappeihin. Avustaja aukeaa "OK, Google"-sanaparilla ja mahdollistaa esimerkiksi kalenterimerkintöjen luomisen, säätiedotuksen hakemisen tai pöydän varaamiseen ravintolaan. Valitettavasti kielivaihtoehdot ovat alkuun englanti ja saksa, eikä kaikkia ominaisuuksia todennäköisesti tule heti Suomessa saataville.

2) Paremmat kellotaulut
Google uudisti kellotaulut Android Wear 2.0:ssa monien käyttäjien iloksi. Kellotaulut on nyt mahdollista valita vapaasti, mutta silti säilyttää monipuolinen toiminnallisuus esimerkiksi pikavalintojen ja useimmin käytettävien sovellusten tietojen avulla. Kellotauluun voi yhdistää vaikkapa puolison soittonapin tai kuntoilutavoitteen. Android Wear 2.0. mahdollistaa myös helposti vaihdettavat kellotaulut esimerkiksi työn ja kodin välillä.


3) Parempi viestittely
Android Wear 2.0 tuo mukanaan helpotusta viestien lukemiseen ja niihin vastaamiseen. Smart Reply tarjoaa nopeita kontekstirelevantteja vastausvaihtoehtoja automaattisesti ja alusta tukee kirjoitusta mm. käsikirjoituksella, emojilla tai äänellä. Tuettuja viestisovelluksia ovat mm. Facebook Messenger, Glide, Google Messenger, Hangouts, Telegram ja WhatsApp.

4) Uusittu kuntoilusovellus
Uudet Android-älykellot saavat myös uudistetun Google Fit -sovelluksen, joka tarjoaa riippuen kellosta mm. vauhtia, matkaa, kulutettuja kaloreita ja sykettä. Lisäksi kello tunnistaa toistokertoja esimerkiksi punnertaessa tai nostaessa painoja.

5) LTE-tuki
Mikä tärkeinta uusi Android Wear 2.0 päästää käyttäjät entistä paremmin eroon puhelimesta. Mikäli laite tukee LTE-verkkoja, niin älypuhelinta ei tarvitse ottaa mukaan lenkille edes soittamista varten. Se mahdollistaa tietysti myös vaikkapa musiikin striimaamisen ilman puhelinta tai Android Wear 2.0:lla tehtyjen sovellusten käyttämisen. Niihin lukeutuu nyt jo mm. AccuWeather, Bring!, Foursquare, Google Fit, Google Messenger, Google Play Music, Lifesum, Robinhood, Runkeeper, Runtastic, Strava, Telegram ja Uber.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja