>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

DNA aloitti 5G-yhteyksien testaamisen Suomessa

Manu Pitkänen

DNA aloitti 5G-yhteyksien testaamisen Suomessa
DNA ja Ericsson ovat testanneet viidennen sukupolven matkapuhelinverkon mahdollisuuksia Kirkkonummen Jorvaksessa. Nopeampien yhteyksien lisäksi DNA povaa 5G-teknologian mahdollistavan langattomat yhteydet kokonaan uusissa sovelluskohteissa alhaisempien viiveaikojen ansiosta.

Jorvaksessa tehdyissä testeissä 5G- radioyhteydellä saavutettiin noin 20 Gbps:n siirtonopeus ja alle 3 millisekunnin viive. DNA:n mukaan maailmalla tutkitaan parhaillaan mahdollisuutta korvata niin sanotut tilaajakuidut, eli asiakkaalta verkko-operaattorin verkkoon lähtevät (asiakkaan omistaman) valokuidut, 5G-radioyhteydellä. Kaapelivetoja ja kaivuutyötä tarvittaisiin tulevaisuudessa vähemmän.

DNA aikoo kehittää omaa 4G-verkkoaan samanaikaisesti. Esimerkiksi Siuntion Karubyssä on valmiudet 1,2 gigabitin 4G-yhteyksille. Tällä hetkellä alueen verkon huippunopeus on 600 Mbps, mutta kevättalvella nopeus on tarkoitus nostaa 1,2 gigabittiin. Näin nopeita yhteyksiä tukevia päätelaitteita ei löydy vielä markkinoilta, mutta sellaisia on tulossa vielä tämän vuoden aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.