Tutkimus: Samsungin maine on kärsinyt Note7:n myötä

1
Matti Robinson

Tutkimus: Samsungin maine on kärsinyt Note7:n myötä
Yhdysvalloissa toimiva The Harris Poll mittaa yhtiöiden maineen kehitystä vuosittain. Tänä vuonna niin kutsutun Reputation Quotient -pisteiden perusteella ykköspaikka meni Amazonille, mutta enemmän huomiota on herättänyt Samsungin selkeä putoaminen viime vuoteen nähden, kertoo Engadget.

Viime vuosina kärkikymmenikössä mm. Apple ja Googlen kanssa ollut Samsung on tippunut viime vuoden lopulla tehdyssä kyselytutkimuksessa aina sijalle 49. Apple oli mittauksessa nyt sijalla 5 ja Google sijalla 8.

Toki Samsungin sijoitus ei ole vielä lähelläkään TOP-100:n häntää, mutta sijoitus juuri ennen Yhdysvaltain postia (USPS) kertoo omaa kieltään heikosta suoriutumisesta. USPS:ää pilkataan yleisesti mm. heikosta palvelusta.

Kysely toteutettiin 2016 marraskuun 28. ja joulukuun 16. päivän välillä ja siinä kysyttiin yli 30 000 yhdysvaltalaisaikuiselta esimerkiksi yhtiön tuotteista ja palveluista, sosiaalisesta vastuusta ja työympäristöstä.



Vaikka Samsungin räjähtävät puhelimet tiputtivat olennaisesti Samsungin pisteitä, niin n. 75 pisteen saldo on kaukana edellä esimerkiksi verkkojätti-inhokki Comcastin ja päästöongelmien kanssa kamppailleen Volkswagenin n. 63 pisteen lukemia.

Selvää kuitenkin on, että tulevalla Galaxy S8:lla on iso merkitys Samsungin maineen kannalta Yhdysvalloissa ja muualla. Kenties juuri siksi yhtiö onkin viivästyttänyt hieman puhelimen julkaisua ja varmistanut, että laatu on tällä hetkellä sataprosenttisesti kohdallaan.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.