Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia

Manu Pitkänen

Paljastus: Seuraavan iPhonen etukamera onkin 3D-mallia
KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon toimitusketjulähteiden mukaan Apple aikoo lisätä infrapunasensorin seuraavan iPhonen etukameran kylkeen. Sensorin tarkoituksena on auttaa kameraa kolmiulotteisessa hahmottamisessa – samaan tapaan kuin Xboxin Kinect-ohjaimessa.

3D-hahmotuskyvyn ansiosta etukameraan suorituskyky esimerkiksi erilaisissa laajennetun todellisuuden sovelluksissa paranee oleellisesti – Snapchat löytänee keinon miten koirafiltteri saadaan toimimaan entistä tehokkaammin uuden kamerajärjestelmän alaisuudessa. Käyttäjä voisi periaatteessa myös muodostaa päästään 3D-mallin ja käyttää sitä esimerkiksi avatar-hahmoissa.

Apple on ostanut useita teknologiayhtiöitä, joilla lienee ollut näppinsä pelissä kyseisen ominaisuuden kehittämisessä. Apple osti esimerkiksi jo vuonna 2013 israelilaisen Primesensen, jonak 3D-hahmotuksen mahdollistavaa teknologiaa on käytetty juuri Kinect-ohjaimessa. Lisäksi ostoslistalta löytyy esimerkiksi Faceshift, jonka markkeritekniikan ansiosta erilaiset avatar-hahmot saadaan tarkasti reagoimaan käyttäjän ilmeisiin. Emotientin tekniikan avulla Apple pystyy taas tulkitsemaan ihmisten tunnetiloja ilmeiden perusteella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.