Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oppo esitteli ihmekameransa – Mahdollistaa 5x-zoomauksen älypuhelimella

Manu Pitkänen

Oppo esitteli ihmekameransa – Mahdollistaa 5x-zoomauksen älypuhelimella
Oppo lupasi esitellä MWC-messuilla uutta teknologiaa, joka mullistaisi älypuhelimilla kuvaamisen. Nyt se on esitelty ja kuten ennakkoon osattiin aavistaakin, 5x Project liittyy zoomaamiseen.

Kyse on käytännössä kaksoiskameraratkaisusta, jonka avulla älypuhelimeen voidaan toteuttaa viisinkertainen zoomaus. Esimerkiksi iPhone 7 Plussassa ylletään ainoastaan kaksinkertaiseen zoomaukseen. Suurempi zoomauskerroin on saatu aikaan periskooppimaisella ratkaisulla, jossa toisen kameran aukon kautta tuleva valo käännetään peilillä 90 astetta. Tämän jälkeen valo kulkee säädettävän optisen järjestelmän läpi pystysuuntaiselle kennolle.

Optisesti Oppon järjestelmällä kuvaa pystytään suurentamaan kolminkertaiseksi – viisinkertaiseen zoomaukseen päästään digitaalisin keinoin. Koska kyse ei ole puhtaasti optisesta järjestelmästä, Oppo puhuu mieluusti "häviöttömästä" zoomauksesta eikä optisesta zoomauksesta.

Zoomauksen huonona puolena on yleensä se, että se moninkertaistaa kuvan lisäksi kameran tärinän. Tästä syystä zoomattuihin kuviin päätyy herkästi liike-epäterävyyttä. Oppo on ratkaissut ongelman lisäämällä kameraansa optisen vakauksen.Teknologia perustuu Corephotonicsin patentoimiin ratkaisuihin. Oppo aikoo julkaista ensimmäiset 5x-zoomilla varustetut puhelimet tämän vuoden aikana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja