Applella tehdään ylitöitä Vault 7 -haavoittuvuuksien korjaamisen eteen

Matti Robinson

Applella tehdään ylitöitä Vault 7 -haavoittuvuuksien korjaamisen eteen
Wikileaks julkaisi tiistaina valtaisan määrän dokumentteja, joissa kerrottiin tiedusteluvirasto CIA:n käyttämistä hakkerointi- ja vakoilutyökaluista. Näihin lukeutui myös suosituimpien mobiilialustojen tietoturva-aukkoja, joita voitiin hyväksikäyttää.

Apple vakuutteli hyvin pikaisesti eilen kertomiemme Vault 7-vuotojen jälkeen, että useat iOS-haavoittuvuuksista ovat jo korjattu. Raportti Wall Street Journalista kertoo, että yhtiössä tehdään kuitenkin töitä hiki hatussa, jotta viimeisetkin ongelmat saadaan korjattua.

WSJ:n mukaan Applella on hyväksytty, että osa haavoittuvuuksista voi hyvinkin löytyä markkinoilla olevista järjestelmistä. Yhtiö onkin keskittänyt resurssinsa etsimään ja paikkaamaan aukot.

Koska Vault 7 -dokumentit eivät paljastaneet täysin hakkerointityökalujen toimintaa, niin Applella on edessään kova työ etsiä millaisista tietoturva-aukoista on kyse. Samalla siinä on kuitenkin se hyvä puoli, että kolmannet osapuolet eivät myöskään tiedä dokumenttien perusteella kuinka käyttää hyväksi iOS:ssä olevia mahdollisia haavoittuvuuksia.



Yhtiö kuitenkin ottaa selvästi Wikileaksin julkaisut tosissaan ja voimmekin odottaa iLaitteisiin tietoturvaan keskittyviä päivityksiä lähitulevaisuudessa. Mikäli oma laite ei ole päivitetty uusimpaan versioon, niin se voi olla tässä vaiheessa hyvä tehdä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.