Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone-korjaukset halutaan vapauttaa – Apple vastustaa uutta lakia

Manu Pitkänen

iPhone-korjaukset halutaan vapauttaa – Apple vastustaa uutta lakia
Apple haluaa pitää tiukan kontrollin millaisia sovelluksia sen laitteille levitetään ja miten sen laitteita käsitellään. Tämä tuli jälleen selväksi, kun Apple aloitti lobbaamisen nebraskalaista lakialoitetta vastaan. Niin sanottu Fair Repair Act -laki antaisi kolmansille osapuolille mahdollisuuden tarjota korjauspalveluita.

Älypuhelimien omistajien kannalta oleellisin muutos nykyiseen olisi mahdollisuus korjauttaa rikki mennyt näyttö jossakin muualla kuin Applen erikseen valtuuttamalla korjaajalla. Laki velvoittaisi Applea luovuttamaan ulkopuolisille tarvittavat tiedot korjausten tekemistä varten. Kilpailun lisääntyminen laskisi todennäköisesti korjausten hintoja.

Apple on vastustanut lakialoitetta, koska sen mielestä iPhonien teknisten tietojen avaaminen ulkopuolisille antaisi hakkereille liian paljon tietoa. Yhtiön näkemyksen mukaan tämä voisi lopulta kuluttajien vahingoksi. Toisaalta Apple halunnee suojata omaa korjausbisnestäänkin.


Nebraskan lisäksi Kansas, Minnesota, New York, Tennessee, Massachusetts, Illinois ja Wyoming pohtivat vastaavan lain säätämistä. Korjauslakien piiriin kuuluu luonnollisesti paljon muutakin kuin pelkät älypuhelimet. Esimerkiksi John Deere voisi joutua avaamaan traktoreiden korjaamiseen tarvittavia tietoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja