Puhelintuotannon Saloon tuova TRI ei ole vieläkään maksanut velkojaan

Manu Pitkänen

Puhelintuotannon Saloon tuova TRI ei ole vieläkään maksanut velkojaan
Matkapuhelinyhtiö Turing Robotics Industries (TRI) aloitti viime keväänä suuren mediapöhinän kertomalla aikeistaan aloittaa matkapuhelintuotanto Salossa, jossa puhelimia ei ole valmistettu sen jälkeen kun Nokia kertoi vuonna 2012 lopettavansa tehtaan toiminnan.

Tuotannon paluusta ehdittiin iloita, mutta TRI ei ole vieläkään avannut tuotantolinjojaan. Valmistuksen aloittaminen alkoi näyttää aiempaa epätodennäköisemmältä jo tammikuussa, sillä TRI:n kumppani konsulttiyhtiö PHE-Consulting sai läpi hakemuksensa TRI:n tuotantolaitteistojen takavarikoinnista. Konsulttiyhtiön näkemyksen mukaan TRI voisi hylätä suunnitelmansa tuotannon aloittamisesta ja jättää konsulttipalkkiot maksamatta.

Kauppalehden jutun perusteella TRI ei ole vieläkään maksanut velkojaan PHE-Consultingille. PHE-Consultingin toimitusjohtaja Petri Hellberg kertoo Kauppalehdelle olevansa valmis jatkamaan yhteistyötä TRI:n kanssa, kunhan se ensin maksaa palkkiot jo tehdystä työstä. TRI kertoi vuosi sitten nimittäneensä Petri Hellbergin Suomessa sijaitsevien toimintojen johtajaksi.TRI:n toimitusjohtaja Steve Chao oli aiemmin mukana tietoturvallisen QSAlpha Quasar IV -älypuhelimen kehityksessä. Yritys haki rahoitusta puhelimelle Indiegogo-palvelun kautta, mutta 3,2 miljoonan dollarin tavoite jäi saavuttamatta. Puhelimen piti joukkorahoituksen kariutumisen jälkeen tulla markkinoille uuden rahoittajan löytymisen ansiosta. Näin ei ikinä tapahtunut.

Tekniikka&Talous uutisoi maaliskuun alussa, että TRI aikoisi aloittaa tuotannon 23. maaliskuuta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.