Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta odotetaan isoa muutosta – Jopa 200 000 sovellusta voi lakata toimimasta

Manu Pitkänen

Applelta odotetaan isoa muutosta – Jopa 200 000 sovellusta voi lakata toimimasta
Markkinatutkimusyhtiö Sensor Towerin mukaan lähes 200 000 iOS-sovellusta voi lakata toimimasta tämän vuoden aikana, kun Apple julkaisee uuden version iOS-käyttöjärjestelmästä.

Apple on iPhone 5s:n julkaisusta lähtien kannustanut ohjelmistokehittäjiä päivittämään sovelluksensa niin, että ne tukevat 64-bittistä laskentaa. Suurin osa kehittäjistä on hyödyntänyt siirtymäajan ja päivittänyt sovelluksensa 64-bittiseksi. Kaikki eivät ole kuitenkaan reagoinut muutokseen mitenkään ja tänä vuonna he voivat joutua kohtamaan seuraukset siitä: tuki 32-bittisillä sovelluksille voi loppua.
Vielä Apple ei ole kertonut aikeistaan lopettaa 32-bittisten ohjelmien tuki, mutta iOS 11:n odotetaan tukevan ainoastaan 64-bittisiä sovelluksia. iOS 10.3:ssa Apple varoittaa 32-bittisen sovelluksen avaamisen yhteydessä, että ohjelma ei välttämättä toimi enää tulevissa iOS-versioissa. Sensor Towerin mukaan App Storesta löytyy noin 187 000 sovellusta, joista ei ole olemassa 64-bittistä versiota.

Vuoden 2014 helmikuusta lähtien kaikkien päivitettyjen sovellusten on pitänyt tukea 64-bittisyyttä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja