>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin perustaja menetti jättisijoituksen – Apple-suhteet saattoivat olla syy

Manu Pitkänen

Androidin perustaja menetti jättisijoituksen – Apple-suhteet saattoivat olla syy
Supercellin entinen suuromistaja japanilainen televiestintäyhtiö SoftBank on päättänyt peruuttaa kaavailemansa 100 miljoonan dollarin sijoituksen Androidin perustaja Andy Rubinin uuteen älypuhelinyhtiöön. Yllättävän päätöksen taustalla epäillään olevan SoftBankin läheinen liiketoimintasuhde Applen kanssa, mitä yhtiö ilmeisesti haluaa vaalia myös jatkossakin.

Rubinin uuden Essential Products -startupin on arvioitu kehittävän mobiililaitteita ja/tai uutta mobiilikäyttöjärjestelmää. Sijoituksen lisäksi SoftBankin oli määrä markkinoida Essential Productsin tuotteita, mutta yhteistyötä tuskin tullaan enää tekemään. Mikäli loppuvaiheeseen edenneet neuvottelut olisivat johtaneet sijoitukseen, olisi Essential Productsin markkina-arvo ollut peräti miljardi dollaria.

Andy Rubin perusti Androidia kehittävän yhtiön vuonna 2003 ja myi sen Googlelle pari vuotta myöhemmin. Applen edesmenneellä toimitusjohtajalla ei ollut paljoa hyvää sanottavaa Rubinista, jonka hän koki varastaneen iOS:n kosketusnäyttöön perustuvan käyttöliittymän. Jobsin mielestä Rubin on "Big, Arrogant F*ck." Ei ole kuitenkaan viitteitä siitä, että Apple olisi puuttunut SoftBankin sijoitussuunnitelmiin.Apple on mukana SoftBankin perustamassa suuressa Vision Fund -rahastossa, jonka tarkoituksena on pääomittaa lupaavia teknologiakasvuyrityksiä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.