Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tekoälylaskenta menossa uusiin sfääreihin – ARM esitteli DynamIQ:n

Manu Pitkänen

Tekoälylaskenta menossa uusiin sfääreihin – ARM esitteli DynamIQ:n
Pari vuotta sitten kuhistiin paljon IoT:sta, mutta medianäkyvyyden on siltä napannut nyt tekoäly. Lähes päivittäin esitellään uusia tekoälyä hyödyntäviä proof-of-concept-prototyyppejä ja markkinoille tuodaan teknologiaa, joka mahdollistaa tekoälyn hyödyntämisen uusissa tuotteissa. Koneoppimisessa ja tekoälyssä Nvidia on tällä hetkellä markkinajohtaja, mutta se on saamassa haastajan ARM:sta.

ARM:n esittelemän DynamIQ-mikroarkkitehtuurin tavoitteena on parantaa Cortex-A-suoritinytimiin perustuvien järjestelmäpiirien laskentakykyä tekoälyä hyödyntävissä sovelluksista ja tehdä järjestelmäpiirien suunnittelusta aiempaa joustavampaa. DynamIQ:ssa on nähtävissä vaikutteita big.LITTLE-moniydinarkkitehtuurista, mutta ne eroavat toisistaan eräällä tavalla: DynamIQ:ssa suoritinytimet voivat olla heterogeeninen joukko hyvin erilaisia ytimiä.

DynamIQ:ssa suoritinytimillä on yhteinen muisti, jonka avulla ytimet voivat jakaa tehokkaasti tehtäviä toisensa kanssa ja toimia toisaalta varmistajina kriittisimmissä kohteissa. Esimerkiksi itsestään ajavissa autoissa tarvitaan toisaalta uusiin olosuhteisiin mukautuvaa laskentaa, joka on samaan aikaan tehokas ja toimintavarma kriittisissä päätöksentekotilanteissa.ARM arvioi, että DynamIQ:n avulla suoritinytimien tehokkuus tekoälyyn liittyvissä laskentatehtävissä kasvaa jopa 50-kertaiseksi seuraavan 3–5 vuoden aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.