Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mikseivät Exynos-piirit kelpaa kuin Samsungille? Syy selvisi

Manu Pitkänen

Mikseivät Exynos-piirit kelpaa kuin Samsungille? Syy selvisi
Samsung käyttää uusimmissa Galaxy S -puhelimissaan omia Exynos-järjestelmäpiiriä, mutta suorituskyvystään huolimatta Exynosin käyttö ei ole laajentunut Samsungin mobiililaitteita laajemmalle. Syykin tälle on selvinnyt

Etelä-Korean kauppakomissio on tutkinut Qualcommin toimintaa ja havainnut sen laatineen useita kilpailuarajoittavia järjestelyitä. Tutkimuksissa selvisi myös Samsungin ja Qualcommin välinen sopimus, joka estää Samsungia myymästä modeemeja tai järjestelmäpiirejä 25 vuoden ajan. Samsung on tuskin suostunut täysin vapaaehtoisesti tällaiseen ehtoon, vaan Qualcommin epäillään painostaneen sitä.

Qualcommin hallussa on paljon matkapuhelinviestintään liittyviä essentiaalipatentteja, jotka sen on lisensoitava muiden käyttöön. Samsungia on voitu houkutella hyväksymään sopimusehto tarjoamalla esimerkiksi patentteja tavallista alhaisempaan hintaan.


The Korea Economic Dailyn mukaan Samsung itse asiassa yritti markkinoida Exynos-suorittimiaan myös muille matkapuhelinvalmistajille, mutta Qualcomm esti sen. Etelä-Korean kauppakomissio mätkäisi Qualcommille 837 miljoonan dollarin sakot viime vuoden lopulla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja