Galaxy Note7:n tarina päättyy vihdoin – Kuolemapäivitys julkaistaan pian

Manu Pitkänen

Galaxy Note7:n tarina päättyy vihdoin – Kuolemapäivitys julkaistaan pian
Samsung on kertonut eteläkorealaisille asiakkailleen, että se aikoo julkaista vielä tämän kuun aikana ohjelmistopäivityksen, jonka asentamisen jälkeen puhelimen akkua ei voi enää ladata lainkaan. Näin ollen puhelin muuttuu käytännössä käyttökelvottomaksi.

Samsungin mukaan maailmanlaajuisesti noin 96 prosenttia Galaxy Note7:n ostaneista asiakkaista on jo palauttanut puhelimen. Puhelimia ehdittiin myydä viime syksynä kolme miljoonaa kappaletta, joten käytössä eri puolilla maailmaa on edelleen 120 000 Note7:ää. Samsung päätti lopettaa puhelimen myynnin ja veti sen pois markkinoilta akuissa havaittujen laatuongelmien takia.

Laatuongelmat aiheuttivat spontaaneja syttymisiä, mikä muodosti selvän turvallisuusuhan esimerkiksi lentomatkustamiselle. Puhelin ehdittiin tuoda uudelleenkin myyntiin, mutta syttymisongelmat jatkuivat, minkä johdosta Samsung päätti peruuttaa Galaxy Note7:n lanseerauksen kokonaan. Suomessa puhelinta ei ehditty myydä lainkaan.
Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.