Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Messengeriin kaivattu muutos – Bottien käyttö laajenee

Manu Pitkänen

Messengeriin kaivattu muutos – Bottien käyttö laajenee
Vuosi sitten Facebook esitteli F8-kehittäjätapahtumassaan chatbotit, joiden avulla Messengerin käyttäjä voi vaikkapa seurata verkkokauppatilauksia tai hakea omaan lentoon liittyviä tietoja. Yrityksille chatbotteja markkinoitiin uutena asiakaspalvelukanavana, vaikka tekstimuotoisia viestejä ymmärtävät botit taipuvat moneen muuhunkin.

Messenger-bottien tuki rajoittui kuitenkin kahdenkeskiseen vietintään, joten vain sinä pystyit käymään keskusteluita botin kanssa. TechCrunchin tietojen mukaan Facebook aikoo kuitenkin esitellä tämän vuoden F8-tapahtumassa ryhmäkeskustelubotit, joita voi käyttää hyväksi osana ryhmäkeskustelua. Yhtenä visiona on, että esimerkiksi urheilu-aiheisen ryhmän jäsenet voisivat käyttää bottia vaikkapa otteluiden automaattiseen tulosraportointiin.

Facebookin chatbotit ovat luonteeltaan suhteellisen yksinkertaisia, eli niiden kyvyt riittävät lähinnä tietohakuihin. Bottien kanssa ei pysty varsinaisesti keskustelemaan, mutta tekoälyn kehittyessä tämäkin tulee todennäköisesti mahdolliseksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.