Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google haluaa patenttirauhaa – Nokian puhelimet mukana kerhossa

Manu Pitkänen

Google haluaa patenttirauhaa – Nokian puhelimet mukana kerhossa
Androidin maksuttomuus on ollut puhelinvalmistajille iso motiivi siirtyä käyttämään Googlen mobiilikäyttöjärjestelmää, mutta täysin ilmaiseksi se ei ole välttämättä tullut. Ohjelmiston kylkiäisenä on nimittäin voinut tulla terveisiä esimerkiksi Microsoftin asianajajilta, kun puhelimissa käytetään luvattomasti sen patentoimia ratkaisuja.

Patenttiriitojen isoimmat melskeet ovat jo taakse jäänyttä elämää, mutta Googlella koetaan ilmeisesti edelleen, että patentit rajoittuvat edelleen liiaksi tuotekehitystä ja innovointia. Ongelman ratkaisemiseksi se on perustanut PAX-yhteenliittymän, jonka jäsenet voivat tarjota patenttejaan toisille jäsenille rojaltittomaan käyttöön. Mukaan ovat lähteneet Samsung, LG, HTC, Foxconn Technology Group sekä suomalainen HMD Global.

Yhteenliittymän jäsenet voivat huoletta käyttää toistensa ratkaisuja, kun kutsua käräjille ei tarvitse pelätä. Googlen mukaan patenttirauha edistyy aina vian syvemmälle mitä enemmän yhteenliittymä kerää jäseniä. PAX:n jäsenillä on maailmanlaajuisesti 230 000 patenttia, mutta lehdistötiedotteesta ei selviä kuinka monta patenttia jäsenet ovat "lahjoittaneet" muidenkin käytettäväksi.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja