Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jolla 250 miljoonan dollarin Kiina-projektista: Valmista puolessa vuodessa

Manu Pitkänen

Jolla 250 miljoonan dollarin Kiina-projektista: Valmista puolessa vuodessa
Kiinan presidentin Xi Jinping vierailu Suomessa herättänyt kotimaisen median pohtimaan maiden välisiä kauppasuhteita ja niiden tiivistymistä viime vuosina. Myös ohjelmistoyhtiö Jollalla on rooli Kiinan ja Suomen välisessä kaupankäynnissä, sillä Jolla kehittää Kiinan markkinoille räätälöityä Sailfish-käyttöjärjestelmää.

Lähellä maksukyvyttömyyttä käynyt ohjelmistotalo on ottanut strategiakseen kehittää kehittyville markkinoille räätälöityjä käyttöjärjestelmiä. Tähän mennessä Jollan käyttöjärjestelmästä on kiinnostunut Kiinan ohella Venäjä ja Etelä-Afrikka.

Jollan mukaan se aikoo saada Sailfish China -projektin valmiiksi puolen vuoden kuluessa. Hanketta varten Kiinaan perustettiin erillinen konsortio, joka aikoo investoida 250 miljoonaa dollaria Sailfish-käyttöjärjestelmään perustuviin tuotteisiin. Käyttöjärjestelmän toivotaan löytävän tiensä älypuhelimiin, televisioihin, autoihin ja IoT-laitteisiin."Samaan aikaan, kun Kiinan presidentti vierailee Suomessa, meillä on kunnia kertoa, että Sailfish China -projekti etenee erittäin hyvin ja olemme aloittaneet toteutusvaiheen. Odotustemme mukaan Kiinalla on oma riippumaton, Sailfishiin pohjautuva mobiilikäyttöjärjestelmänsä kuuden kuukauden sisällä, sanoo Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja