Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm haastaa Applen oikeuteen – Vaatii korvauksia

Manu Pitkänen

Qualcomm haastaa Applen oikeuteen – Vaatii korvauksia
Applen ja Qualcommin suhteet kiristyvät jälleen, kun piirijätti päätti jättää vastakanteen Applea vastaan Yhdysvalloissa. Muutama kuukausi sitten Apple haastoi Qualcommin oikeuteen epäreilujen sopimusehtojen takia. Applen mukaan Qualcomm perii rojaltimaksuja teknologioista, joita se ei edes omista.

Yhtiöiden välinen kiistely juontaa juurensa Etelä-Korean kilpailuviranomaisen tutkintaan, josta tuli Qualcommille maksettavaksi yli 850 miljoonaa dollaria. Apple luovutti kilpailuviranomaisille tietoja, joiden pohjalta Qualcommin voitiin osoittaa toimineen kilpailulainsäädännön vastaisella tavalla. Todisteluovutusten takia Qualcomm päätti olla maksamatta Applelle miljardin dollarin tasausmaksuja rojalteihin liittyen.

Kanteessaan Apple väittää Qualcommin käyttävän monopolistisia keinoja saadakseen perittyä patenteistaan ylihintaa. Qualcommin mukaan Apple taas haluaa hinnoitella sen patentit alle FRAND-ehtojen. Qualcomm vaatii Applelta myös korvauksia, mutta ei täsmentänyt niiden suuruutta.


Qualcommin teknologiaa käytetään Applen laitteissa matkapuhelinverkkoyhteydet mahdollistavissa modeemeissa. Viime syksynä esitellyissä iPhone 7 -puhelimissa joissain malleissa käytetään kuitenkin Intelin modeemeja. Helmikuussa Intel esitteli CDMA-verkkoteknologiaa XMM7560-modeemin, jonka ansiosta Apple voisi vähentää Qualcommin modeemien käyttöä oleellisesti ellei kokonaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja