Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sijoittajat panikoivat Applen takia – Applen jalanjälki iPhonen komponenteissa kasvaa

Manu Pitkänen

Sijoittajat panikoivat Applen takia – Applen jalanjälki iPhonen komponenteissa kasvaa
Applen komponenttitoimittajiin sijoittaminen on saattanut tuoda mukanaan mukavasti arvonnousua, mutta nyt markkinoilla hermoillaan voimakkaasti kasvaneen epävarmuuden takia. Epävarmuutta on aiheuttanut Applen Imagination Technologiesille jättämä ilmoitus, jonka mukaan Apple aikoo lopettaa Imaginationin grafiikkaprosessoreiden käytön kahden vuoden sisällä.

Noin puolet Imaginationin liikevaihdosta tulee Applen maksamista rojalteista. Uutisen tultua julkisuuteen Imaginationin osakekurssi romahti yli 60 prosenttia.

Imaginationin huolet ovat tarttuneet myös Dialog Semiconductoriin, joka toimittaa Applen mobiililaitteisiin virranhallintapiirejä. Paniikkia lisäsi Bankhaus Lampen analyytikko Karsten Iltgenin raportti, jonka mukaan Apple kehittäisi parhaillaan omaa virranhallintapiiriä. Iltgenin mukaan Apple voisi hylätä Dialogin ja siirtyä omiin piireihin vuodesta 2019 alkaen. Dialogin liikevaihdosta noin 74 prosenttia tulee Applen komponenttitilauksista.


Iltgenin mukaan virranhallintapiiriä kehitettäisiin Berliinissä ja Kaliforniassa sijaitsevissa tutkimusyksiköissä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja