>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Venäjä voitti Googlen – Android avataan kilpailijoille

Manu Pitkänen

Venäjä voitti Googlen – Android avataan kilpailijoille
Google on sopinut kiistansa Venäjän kilpailuviranomaisen kanssa, minkä johdosta hakukonejätti aikoo muuttaa Android-käyttöjärjestelmän käyttöehtoja maassa. Muutoksen kautta paikallisilla teknologiayhtiöillä on aiempaa parempi mahdollisuus päästä Android-puhelimien oletusohjelmiksi.

Tähän asti Google on vaatinut laitevalmistajia lisäämään (yksinoikeudella) sen hakukoneen, sovelluskaupan ja muut verkkopalvelut kaikkiin Android-laitteisiin. Kilpailuviranomaiset ympäri maailman ovat tutkineet Googlen sopimusehtoja suurennuslasin alla ja ne otettiin syyniin myös Venäjällä, jossa viranomaiset totesivat ehtojen olevan laittomia jo vuonna 2015. Googlelle määrättiin noin 438 miljoonan ruplan sakot (7,4 miljoonaa euroa).

Sovinnon myötä Google suostuu luopumaan yksinoikeusvaatimuksesta, joten laitevalmistajat voivat ladata puhelimiin myös Google kilpailijoiden palveluita. Venäjällä myytäviin laitteisiin on tulossa myös työkalu, jolla voi valita laitteensa oletushakukoneen. Venäjällä suosituin hakukone on paikallinen Yandex.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.