Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note 7 -skandaali näkyy edelleen Samsungin tuloksessa – Kasvua siitä huolimatta

Manu Pitkänen

Galaxy Note 7 -skandaali näkyy edelleen Samsungin tuloksessa – Kasvua siitä huolimatta
Samsung on julkaissut ensimmäisen kvartaalinsa tuloksen. Myyntiin tulossa oleva Galaxy S8 -älypuhelin ei vielä näy Samsungin alkuvuoden tuloksessa.

Elektroniikkajätin liikevaihto vuoden alussa oli 50,55 biljoonaa wonia (40,9 miljardia euroa) ja operatiivinen voitto 9,90 biljoonaa wonia (8 miljardia euroa). Liikevaihto ja -voittokasvoivat viime vuodesta pääasiassa suotuisan komponenttimyynnin ansiosta: muistipiirit ja näytötmenivät hyvin kaupaksi ja Samsungilla oli hinnoitteluvoimaa, joten keskimääräiset myynithinnat olivat korkealla.
Mobiiliyksikön tulos sen sijaan heikkeni, mikä oli toisaalta täysin odotettavissa Galaxy Note7 -skandaalin takia. Samsung joutui menemään vuoden alun läpi Galaxy S7 -puhelimien voimin. Toisaalta Samsungin keskihintaiset Galaxy A -sarjan puhelimet ovat käyneet hyvin kaupaksi.

Tulosjulkistuksen yhteydessä Samsung kertoi OLED-paneelien kysynnän olevan tällä hetkellä korkealla tasolla ja yhtiön aikoo vastata kysyntään. Huhujen mukaan Apple aikoisi käyttää tänä syksynä esiteltävissä iPhoneissa OLED-näyttöjä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja