Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen bisnes kasvaa – iPhonea myytiin kuitenkin vähemmän

Manu Pitkänen

Applen bisnes kasvaa – iPhonea myytiin kuitenkin vähemmän
Applen eilen illalla paljastama tammi-maaliskuun tulos tuotti hienoisen pettymyksen, sillä yhtiön puhelinmyynti hiipui hieman viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Yhtiön liikevaihto kuitenkin kasvoi 52,9 miljardiin dollariin ja nettotulos paisui yli 11 miljardiin dollariin.

iPhone-puhelimia myytiin alkuvuoden aikana 50,8 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten Apple liikutteli puhelimia 51,2 miljoonaa iPhonea. Alhaisemmasta kappalehinnasta huolimatta puhelimien tuottama liikevaihto kasvoi hieman, joten Apple on pystynyt nostamaan puhelimiensa keskimääräistä myyntihintaa hieman, vaikka valuuttakurssimuutokset ovatkin tuottaneet omat haasteensa.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan puhelinmyyntiä häiritsi tuleviin iPhoneihin liittyvät huhut, sillä kuluttajat siirtävät ostojaan ensi syksyyn.

iPadit ovat edelleen murheenkryyni, sillä tablettien myynti niin kappalemäärissä kuin liikevaihdolla mitattunakin on laskenut. Toisaalta massiiviset päivitykset mallistoon on myös jäänyt tekemättä.


Parhaimmassa kasvuvauhdissa on palveluliiketoiminta ja "muut tuotteet", joihin kuuluvat esimerkiksi Apple TV, Apple Watch sekä Beats-kuulokkeet.

Maantieteellisesti Apple kasvatti bisnestään kaikkialla muualla paitsi Kiinassa, josta kirjattiin peräti 14 prosentin liikevaihdon lasku.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja