Applen bisnes kasvaa – iPhonea myytiin kuitenkin vähemmän

Manu Pitkänen

Applen bisnes kasvaa – iPhonea myytiin kuitenkin vähemmän
Applen eilen illalla paljastama tammi-maaliskuun tulos tuotti hienoisen pettymyksen, sillä yhtiön puhelinmyynti hiipui hieman viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Yhtiön liikevaihto kuitenkin kasvoi 52,9 miljardiin dollariin ja nettotulos paisui yli 11 miljardiin dollariin.

iPhone-puhelimia myytiin alkuvuoden aikana 50,8 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten Apple liikutteli puhelimia 51,2 miljoonaa iPhonea. Alhaisemmasta kappalehinnasta huolimatta puhelimien tuottama liikevaihto kasvoi hieman, joten Apple on pystynyt nostamaan puhelimiensa keskimääräistä myyntihintaa hieman, vaikka valuuttakurssimuutokset ovatkin tuottaneet omat haasteensa.

Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan puhelinmyyntiä häiritsi tuleviin iPhoneihin liittyvät huhut, sillä kuluttajat siirtävät ostojaan ensi syksyyn.

iPadit ovat edelleen murheenkryyni, sillä tablettien myynti niin kappalemäärissä kuin liikevaihdolla mitattunakin on laskenut. Toisaalta massiiviset päivitykset mallistoon on myös jäänyt tekemättä.



Parhaimmassa kasvuvauhdissa on palveluliiketoiminta ja "muut tuotteet", joihin kuuluvat esimerkiksi Apple TV, Apple Watch sekä Beats-kuulokkeet.

Maantieteellisesti Apple kasvatti bisnestään kaikkialla muualla paitsi Kiinassa, josta kirjattiin peräti 14 prosentin liikevaihdon lasku.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.