Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gmailin Android-sovellus osaa nyt varoa phishing-huijauksia

Puhelinvertailu

Gmailin Android-sovellus osaa nyt varoa phishing-huijauksia
Google on tuonut Gmailin Android-sovellukselle uuden tietoturvapäivityksen tänään. G Suite -blogissa yhtiö kertoo, että sovellus osaa nyt varoittaa käyttäjää huijausyrityksistä.

Blogimerkinnässä kerrotaan, että Gmail-sovellus tunnistaa nyt epäilyttävät linkit ja niitä klikatessa se varoittaa käyttäjää, että kyseessä voi olla esimerkiksi väärennetty sivusto. Väärennetyllä sivustolla voidaan yrittää kalastella (phishing) pankkitietoja, henkilötietoja tai muuta arkaluontoista materiaalia käyttäjältä.

Kuten oheinen kuva (klikkaa suuremmaksi) osoittaa, niin käyttäjä voi ilmoittaa viestin linkistä, että hänen mukaansa kyseessä ei ole huijausyritys.

Tietojen kalastelu Google-alustoilla on erittäin ajankohtaista juuri nyt. Kerroimme juuri Google Docs -palvelua hyväksikäyttävästä huijauksesta, joka on levinnyt sähköpostien välityksellä jopa miljoonalle Gmail-käyttäjälle. Uusi Android-sovelluksen ominaisuus ei kuitenkaan tässä tapauksessa olisi todennäköisesti varoittanut käyttäjää, sillä linkki vei aluksi ilmeisesti aitoon Google Docs -osoitteeseen.



Google on tosin jo estänyt myös kyseisen Google Docs -huijauksen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.