Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Imagination yrittää sovintoa Applen kanssa – Aikoo myydä piiribisneksiä pois

Manu Pitkänen

Imagination yrittää sovintoa Applen kanssa – Aikoo myydä piiribisneksiä pois
Applen pitkäaikainen grafiikka-arkkitehtuuria kehittävä yhteistyökumppani Imagination Technologies ei ole päässyt sopuun Applen kanssa uuden lisenssisopimuksen luomiseksi. Apple kertoi keväällä, että se aikoo ottaa käyttöön 15-24 kuukauden sisällä oman grafiikka-arkkitehtuuriin ja purkaa siksi yhteistyön Imaginationin kanssa.

Imaginatioin kannalta tilanne on äärimmäisen hankala, sillä yli puolet sen liikevaihdosta tulee Applelta saatavista rojaltimaksuista. Kun nämä tulot häviävät, kutistuu yhtiön liiketoiminta oleellisesti. Vuosi sitten Apple kävi neuvotteluita Imaginationin ostamiseksi, mutta neuvottelut eivät johtaneet lopulta mihinkään.

Grafiikka-arkkitehtuurikehityksen lisäksi Imagination kehittää MIPS-suoritinarkkitehtuuria ja langattomien yhteyksien prosessointiin tarkoitettua Ensigma-piirejä. Osana asiakaspohjan muuttumista Imagination aikoo myydä nämä kaksi bisnestä ja keskittyä ainoastaan PowerVR-grafiikkaohjaimiin. Imagination on siis käymässä läpi suurta murrosta, kun se aikoo keskittyä bisnekseen, jossa se on menettämästä kaikkein tärkeimmän asiakkaan.


Imagination aikoo jatkaa sovinnon hieromista Applen kanssa lisenssiehdoissa määriteltyjen ehtojen mukaisesti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja