Imagination yrittää sovintoa Applen kanssa – Aikoo myydä piiribisneksiä pois

Manu Pitkänen

Imagination yrittää sovintoa Applen kanssa – Aikoo myydä piiribisneksiä pois
Applen pitkäaikainen grafiikka-arkkitehtuuria kehittävä yhteistyökumppani Imagination Technologies ei ole päässyt sopuun Applen kanssa uuden lisenssisopimuksen luomiseksi. Apple kertoi keväällä, että se aikoo ottaa käyttöön 15-24 kuukauden sisällä oman grafiikka-arkkitehtuuriin ja purkaa siksi yhteistyön Imaginationin kanssa.

Imaginatioin kannalta tilanne on äärimmäisen hankala, sillä yli puolet sen liikevaihdosta tulee Applelta saatavista rojaltimaksuista. Kun nämä tulot häviävät, kutistuu yhtiön liiketoiminta oleellisesti. Vuosi sitten Apple kävi neuvotteluita Imaginationin ostamiseksi, mutta neuvottelut eivät johtaneet lopulta mihinkään.

Grafiikka-arkkitehtuurikehityksen lisäksi Imagination kehittää MIPS-suoritinarkkitehtuuria ja langattomien yhteyksien prosessointiin tarkoitettua Ensigma-piirejä. Osana asiakaspohjan muuttumista Imagination aikoo myydä nämä kaksi bisnestä ja keskittyä ainoastaan PowerVR-grafiikkaohjaimiin. Imagination on siis käymässä läpi suurta murrosta, kun se aikoo keskittyä bisnekseen, jossa se on menettämästä kaikkein tärkeimmän asiakkaan.Imagination aikoo jatkaa sovinnon hieromista Applen kanssa lisenssiehdoissa määriteltyjen ehtojen mukaisesti.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.