Opas: Skannaa monisivuisetkin dokumentit PDF:ksi Androidilla ilmaiseksi

Petteri Pyyny

Opas: Skannaa monisivuisetkin dokumentit PDF:ksi Androidilla ilmaiseksi
Toisinaan tien päällä tulee tarvetta saada sopimuspohjia tai muita useampisivuisia tekstidokumentteja skannattua ja lähetettyä eteenpäin. Monesti ratkaisuna on napsia kustakin sivusta erillinen kuvansa kännykän kameralla, mutta tällöin monisivuisen yhtenäisen dokumentin edut menetetään - ja lopputuloskin on varsin epäammattimainen.

Onneksi Androidilla useampisivuisen dokuemntin skannaaminen PDF-muotoon on varsin helppoa, kiitos ilmaisen Google Drive-sovelluksen.

Joten tässäpä ohjeet dokumenttien skannaukseen Androidilla:

1) Lataa Google Drive

Aivan ensimmäiseksi täytyy ladata puhelimeen ns. täysversio Google Drivesta (pelkkä Google Docs tai Google Sheets ei siis riitä). Ohjelman voi ladata täältä.

2) Avaa skannaustoiminto

Skannaa PDF Androidilla, Google Drive aloitusnäkymä
Avaa Google Drive ja klikkaa oikeassa alakulmassa olevaa plusmerkkiä.


Google Drive - Skannaa
Nyt, valitse esiinaukeavasta valikosta kohta "Skannaa".

3) Skannaa ensimmäinen sivu

Nyt, kohdista haluamasi dokuemntti niin, että se näkyy kokonaan ja on ainakin pääsääntöisesti suorassa sekä vaaka- että pystyakselilla. Suosittelemme valoisaa paikkaa, mutta niin, että et aiheuta dokumenttiin varjoja joko itsesi tai puhelimesi varjon takia.Käytä salamaa, jos tarpeellista ja klikkaa kuva ensimmäisestä sivusta.

4) Säädä asetuket ja rajaukset

Nyt ensimmäinen sivu on skannattu. Älä huolestu, vaikka äsken skannaamasi dokumentti ei näkyisikään kokonaan. Oikeassa yläkulmassa on nyt toimintonäppäimiä. Valitse näistä vasemmanpuolimmaisin eli Rajaa-toiminto.

Rajaa skannattu kuva
Rajaa skannaamasi dokumentti sinisten nrajausviivojen avulla niin, että kukin dokumentin kulma on juuri sinisten ruudukoiden sisällä. Paina rajauksen lopuksi oikeasta alareunasta Valmis -merkkiä (se pieni V-kirjaimen näköinen).

Palattuasi rajaustilasta takaisin, älä paina vielä Valmis-symbolia (se V:n näköinen), vaan paina vasemmassa alakulmassa olevaa plusmerkkiä, jolloin voit skannata seuraavan sivun dokumenttiin.

Skannaus valmis
Toista "skannaus, rajaus, plussalla seuraava sivu" kunnes koko dokumentti on skannattu ja viimeistelty. Lopuksi paina päänäkymän oikeassa alakulmassa näkyvää "Valmis"-symbolia.

5) Valmis

Nyt siirryit takaisin Google Driven dokumenttilistaukseen ja äsken skannaamasi dokumentti lähetetään Google Driven pilvipalveluun (oletusarvoisesti tähän vaaditaan WLAN-yhteys, mutta voit pakottaa lähetyksen myös mobiilidatan yli painamalla dokumentin vieresä olevaa päivitä-ikonia).

Lisätään skannattu dokumentti Google Driveen Tämän jälkeen skannaamasi dokumentti löytyy Google Drivestä ja voit lähettää sen jakamistoiminnon kautta esim. sähköpostitse eteenpäin, joko linkkinä tai liitetiedostona.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
684 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Motorola Moto G42 – hinta laskenut -14%

Motorola Moto G42
133 € Hobby Hall
141 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 155 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.