Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple aloittaa 5G-testit – Hakee lupaa viranomaiselta

Manu Pitkänen

Apple aloittaa 5G-testit – Hakee lupaa viranomaiselta
Apple on hakenut Yhdysvaltojen televiranomaiselta lupaa tehdä kenttätestejä kahdessa eri paikassa 5G-matkapuhelinverkkoteknologialla. Testit ovat vahva indikaatio siihen suuntaan, että mobiilijätin suunnitelmissa on lisätä iPhoneihin 5G-yhteensopivuus.

Apple hakee lupaa 5G-testeille hyvin korkeille taajuuksille, eli käytännössä 28 ja 39 gigahertsin taajuusalueille. Esimerkiksi Suomessa suurin osa 4G-matkapuhelinverkosta on rakennettu 800 megahertsin taajuusalueella. Applen hakemuksen mukaan sen testit kestävät alle 12 kuukautta.

Aiemmin keväällä Applen uutisoitiin rekrytoineen Googlen satelliittiliiketoimintoja johtaneita henkilöitä omiin riveihinsä. Rekrytointien nähtiin merkkinä siitä, että Applella voisi olla käynnissä oma satelliittihanke, jossa avaruuteen rakennettaisiin oma Internet-yhteydet mahdollistava datasiirtoverkko.

Liekö sattumaa, että 28 gigahertsin taajuusaluetta on suunniteltu Earth-to-Space-datasiirtotaajuusalueeksi. Nokia on tutkinut tätäkin alaa ja yhtiö kertoi eilen yhteistyöstä Applen kanssa, minkä myötä Nokia toimittaa verkkoinfrastruktuurituotteita ja -palveluita Applelle.


Hakemuksen mukaan Apple aikoo käyttää testeissä Rohde & Schwarzin, A.H. Systemsin ja Analog Devicesin toimittamaa teknologiaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja