Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin

Manu Pitkänen

Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa.

Tutkimukseen otettiin mukaan Basis Peak-, Fitbit Surge-, Microsoft Band-, Mio Alpha 2-, PulseOn-, Apple Watch- ja Samsung Gear S2 -rannekkeet. Mittaukset tehtiin 60:llä vapaaehtoisella, joista 29 oli miehiä ja 31 oli naisia. Koehenkilöt juoksivat, pyöräilivät ja kävelivät mittausten aikana. Kunkin laitteen ilmoittamia tuloksia verrattiin ECG-mittarilla ja epäsuoralla kalorimetrialla saatuihin tuloksiin.

Tulosten perusteella Apple Watch näyttäisi olevan kaikkein paras valinta jos haluaa edellä mainituista laitteista valita kaikkein tarkinta pulssilukemaa esittävän rannekkeen. Sen mediaanivirhe oli vain kaksi prosenttia, kun taas Samsung Gear 2:n virhe vaihteli 4,6 ja 9 prosentin välillä. Microsoft Band mahtui Apple Watchin tapaan hyväksytyn virhemarginaalin (5 %) sisään.


Kaloreiden mittaamiseen rannelaitteet näyttäisivät olevan aika kelvottomia, sillä mikään niistä ei yltänyt hyväksyttävään tarkkuuteen. Lähimmäksi viitearvoa pääsi Fitbit Surge, mutta silläkin mediaanivirhe oli peräti 27,4 prosenttia. Poltettujen kaloreiden määrää ei siis kannata turhan tarkkaan katsoa ranteesta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja