Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple hyökkää terveysdatan perään – iPhonesta lääkäreiden työkalu?

Manu Pitkänen

Apple hyökkää terveysdatan perään – iPhonesta lääkäreiden työkalu?
Apple haluaisi rakentaa iPhonesta henkilökohtaisen terveyden tietopankin, uutisoi CNBC. Jo nyt iPhoneen voi taltioida hyvinvointiin liittyvää tietoa, mutta nyt Apple on niin sanotun kovan terveysdatan perässä.

CNBC:n mukaan Apple hamuaa resepteihin, diagnooseihin ja terveydentilaan liittyvien tutkimusten tietoja. Ajatuksena on ilmeisesti luoda tiivistetty esitys henkilön terveydentilasta, mitä hän voi esittää kolmansille osapuolille kuten vaikkapa lääkärille. Tällöin iPhonen omistajan ei tarvitsisi enää itse huolehtia tiedonkulusta lääkäreiden välillä tai kirjautua sairaaloiden tietojärjestelmiin.

Lisäksi lääkäreiden käytettävissä oleva tieto siirtyy Yhdysvalloissa hankalassa muodossa, esimerkiksi sähköposteissa PDF-liitetiedostoina.

Google ja Microsoft ovat aiemmin yrittäneet hieman samaa, mutta niiden web-pohjaiset toteutukset epäonnistuivat. Applella saattaa olla mobiililaitteiden liikuteltavuuden ansiosta olla parempi mahdollisuus onnistua tavoitteessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja