Samsung ei saanut teknologiaa vieläkään kuntoon – Odotettu ominaisuus puuttuu Note 8:sta

Manu Pitkänen

Samsung ei saanut teknologiaa vieläkään kuntoon – Odotettu ominaisuus puuttuu Note 8:sta
Galaxy S8:n sormenjälkilukijan sijoittaminen puhelimen takakuoreen kameran viereen aiheutti paljon kritiikkiä keväällä, mutta sen taustalla epäiltiin olleen hyvin pragmaattinen syy: Samsung ei saanut uutta näyttöteknologiaa ajoissa valmiiksi, mikä olisi mahdollistanut sormenjälkilukijan integroinnin näyttöön. Teknologian povattiin tulevan Galaxy Note 8:aan, mutta ilmeisesti tätäkään ei tule tapahtumaan.

Huhujen mukaan sormenjälkilukijan ja näytön yhdistämisen problematiikka liittyy kirkkauden epätasaisuuteen. Sormenjälkilukijalla varustettu kohta näytöstä hohtaa kirkkaammin kuin näytön muut osat, minkä takia teknologia on selvästi epätäydellinen massatuotantoa varten ja ilmeisesti tärkein syy miksei teknologiaa ole haluttu tuoda kaupallisiin tuotteisiin vielä.

Koko etualan täyttävistä puhelimista on kuitenkin tullut tämän vuoden aikana uusi muoti-ilmiö, joten sormenjälkilukijan integroinnin näyttöön mahdollistavalle teknologialle olisi nyt runsaasti kysyntää. Huhujen mukaan Vivo voisi olla ensimmäinen yritys, joka tuo tällaisella tekniikalla varustetun älypuhelimen markkinoille.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.