Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa

Puhelinvertailu

OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa
OnePlus esitteli aiemmin tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus 5. Kyseisen puhelimen ykkösominaisuus on edellisversiosta merkittävästi parantunut kamera.

Kaksoiskamera tarjoaa paitsi paremman kuvanlaadun ja iPhone 7 Plussan tavoin bokeh-efektit, niin sitä pystyy käyttämään myös zoomaamiseen. Esittelytilaisuudessa laitteen kerrottiin mahdollistavan kaksinkertaisen häviöttömän zoomin, mutta teknologian tarjoama optiikka ei kuitenkaan siihen sovellu.

Yhtiön toimitusjohtaja Carl Pei onkin joutunut selventämään, että zoomiin käytetty telelinssi kykenee 1,6 kertaiseen zoomiin ja loput 0,4 saadaan aikaiseksi SmartCapture-teknologialla. Käytännössä tämä teknologia on digitaalinen zoomi, mutta Pein mukaan yhtiö onkin mainostanut häviötöntä eikä optista kaksinkertaista zoomia.

Esimerkiksi iPhone 7 Plussan tapauksessa kamera tarjoaa optisen 2x zoomin, joten moni on olettanut, että OnePlus käyttää identtistä teknologiaa. Vaikka väitteiden mukaan OnePlussan zoomikin on häviötön, niin se ei ole täysin optinen.


Megapikseleitä tosin OnePlussan kamerassa, ja erityisesti sen zoomiin käytettävässä sensorissa, on iPhonea enemmän, joten kenties digitaalinen zoomaus ei ole yhtä huono asia. Nähtäväksi jää kuinka laitteen zoomiominaisuus kestää testissämme.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja