Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhoneille haetaan taas maahantuontikieltoa – Taustalla Applen oma kumppani

Manu Pitkänen

Applen iPhoneille haetaan taas maahantuontikieltoa – Taustalla Applen oma kumppani
Qualcommin ja Applen välinen riitely on syventynyt, kun mobiilipiirijätti on päättänyt hakea maahantuonti- ja myyntikieltoa tietyille iPhone-malleille. Qualcommin mukaan näissä puhelimissa loukataan yhteensä kuutta sen patenttia, jotka eivät ole niin sanottuja essentiaalipatentteja.

Maahantuontikieltoa haetaan Yhdysvaltojen kansainvälisestä kauppakomissiosta (ITC), jossa vastaavia tapauksia on aiemminkin käsitelty. Qualcommin lakiasiainjohtajan Dan Rosenbergin mukaan yhtiö on pöyristynyt siitä, että Apple kuvittelee pystyvänsä käyttämään sen kehittämiä innovaatioita täysin ilmaiseksi. Patentit liittyvät taajuusalueiden yhdistämiseen (carrier aggregation), graafiseen prosessointiin ja signaalinvahvistamiseen.

Rosenbergin mukaan Qualcomm lisensoi patentit Applelle mielellään.

Qualcommin syytökset koskettavat vähemmän yllättäen niitä iPhone-malleja, joissa käytetään Intelin kehittämiä modeemeja. Qualcommin modeemilla varustetut iPhonet ovat syytösten ulkopuolella. Applen kannalta maahantuonti- ja myyntikieltohakemuksilla ei ole erityisen suurta merkitystä ainakaan vielä, sillä ITC:llä kestää tyypillisesti 18 kuukautta ratkaista asia.


Applen ja Qualcommin suhteet alkoivat rakoilla viime vuoden lopulla Etelä-Korean kauppakomission piirijätille myöntämien sakkojen myötä. Apple syytti Qualcommia epäreiluista lisenssiehdoista ja laittoman liiketoiminnan harjoittamisesta. Apple vaatii Qualcommilta Yhdysvalloissa miljardin dollarin korvausta. Apple on käynnistänyt oikeusjutut myös Kiinassa ja Britanniassa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja