Vuoden moka? Tämän älypuhelimen piti olla jo myynnissä, mutta kukaan ei tiedä julkaisupäivää

Manu Pitkänen

Vuoden moka? Tämän älypuhelimen piti olla jo myynnissä, mutta kukaan ei tiedä julkaisupäivää
Uusia kansainvälistä huomiota kerääviä älypuhelinmerkkejä syntyy hyvin harvoin, mutta tänä kesänä saatiin areenoille kuitenkin yksi tulokas: Essential. Kyseessä on Androidin perustaneen Andy Rubinin luomus.

Rubin lupasi edistyksellisellä muotoilulla ja kovalla raudalla varustetun Essential Phonen tulevan myyntiin 30 vuorokauden sisällä. Toukokuun lopussa julkistetun puhelimen piti siis tulla myyntiin kesäkuun aikana, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Omien aikarajojen missaaminen on aina noloa, mutta erityisen hankalaa se on täysin uudelle yritykselle, jonka pitäisi lunastaa markkinoiden luottamus itselleen.

Tilanteesta vielä hankalamman tekee se, että Essential ei pysty antamaan uutta takarajaa puhelimen myynnin aloittamiselle. Myöhästyminen voi siis olla kiinni päivistä tai sitten julkaisu voi lipsua syksyyn. Edes Essentialin operaattorikumppani Sprint ei tiedä koska puhelin tulee myyntiin. Yhtiön viestinnästä kerrottiin Business Insiderille, että Essential Phone tulee myyntiin "tämän vuoden aikana".

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -45%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -35%

Samsung Galaxy S10 Lite
585 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -35%

Realme X50 5G
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 516 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 8 Lite 5G
329 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.