Rotat jättää uppoavan laivan? Mullistavan älypuhelimen esitellyt yhtiö on vaikeuksissa

Manu Pitkänen

Rotat jättää uppoavan laivan? Mullistavan älypuhelimen esitellyt yhtiö on vaikeuksissa
Androidin aikoinaan perustaneen Andy Rubinin uuden Essential-kasvuyrityksen tavoitteena on viedä älypuhelimet seuraavalle kehitysaskeleelle, mutta se työ näyttää olevan vaikeampaa kuin aluksi osattiin odottaa. Yhtiöstä on jo alkanut valua avainhenkilöitä pois.

Toukokuun lopulla esitellyn Essential Phone -puhelimen piti tulla markkinoille kuukauden sisällä ensiesittelystä. Kuherruskuukausi on ollut jo muutaman viikon ohi, mutta siitä huolimatta puhelin ei ole myynnissä eikä kukaan osaa sanoa koska se voisi olla kuluttajien kädessä. Tavallisen alkukankeuden lisäksi yhtiöllä lienee muitakin ongelmia, sillä yhtiön markkinointijohtaja Brian Wallace on päättänyt vaihtaa maisemaa.Wallace ehti olla yhtiössä vain puolen vuoden verran. Hänen edellinen työpaikkansa oli laajennettua todellisuutta hyödyntäviä laseja kehittävässä Magic Leapissä. Wallacen lisäksi yhtiön on jättänyt viestinnästä vastannut Andy Fouché. Markkinointi- ja viestintäjohtajien lähtö jo ennen tuotteen julkaisua antaa ulospäin mielikuvan, että Essential on todellisessa kriisissä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -45%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -35%

Realme X50 5G
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 516 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -35%

Samsung Galaxy S10 Lite
585 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 8 Lite 5G
329 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.