Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat

Manu Pitkänen

HTC avasi pelin – Itsenäisesti toimivat VR-lasit tulevat
VR-lasien yksi suurimmista kompastuskivistä on ollut vaatimus ulkopuolisille laitteille. Ne eivät ole olleet itsenäisiä koneita, vaan lähinnä lisälaitteita PC- tai konsolipelaamiseen tai vaihtoehtoisesti älypuhelimien lisälaitteita.

Hiljalleen tilanne on muuttumassa kun Oculus kehittää itsenäisesti toimivia VR-laseja ja HTC on esitellyt omat itsenäiset Vive-lasit. Harmittavasti HTC:n uudet Vive-kakkulat ovat saatavilla ainoastaan Kiinassa, joten eurooppalaiset tai yhdysvaltalaiset kuluttajat eivät pääse niihin ainakaan vielä käsiksi.

Uudet Vive-lasit perustuva Qualcommin Snapdragon 835:een, joten ne eivät ylä suorituskyvyn tai grafiikoiden osalta samanlaiseen suoritukseen kuin tietokoneeseen kytkettävät lasit. Toisaalta mobiilipiirin etuna on juuri liikuteltavuus: et ole johtojen vankina, minkä lisäksi laitteesta voidaan suunnitella edullisempi eikä akun tarvitse olla mahdottoman kokoinen.

Kiinan markkinoille saapuvista laseista on tulossa mitä todennäköisemmin myös kansainvälinen Daydream-pohjainen versio. Ainakin HTC on luvannut julkaista Daydream-lasit vielä tämän vuoden aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.