Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla

Manu Pitkänen

Qualcomm lupaa huimia parannuksia sovelluksiin tekoälyn avulla
Tällä hetkellä näyttäisi olevan melkolailla selvää, että tekoälyssä ja neuroverkoissa on laskennan tulevaisuus. Ainakin Kiinassa aiotaan olla tällä saralla maailman ykkösiä. Rautatason ratkaisuja tekoälylaskentaan ei vielä ole kulutuselektroniikassa, mutta Qualcommin mielestä ohjelmisto-optimoinillakin voidaan saavuttaa paljon.

Qualcomm on esitellyt Neural Processing Engine -ohjelmointityökalut sovelluskehittäjille, joiden avulla he voivat optimoida sovellusten toimintaa käyttämällä valmiita neuroverkkomalleja. Tapauksesta riippuen tekoälyn hyödyntäminen Snapdragon 600- ja 800-pohjaisissa laitteissa voi tuoda huomattavia parannuksia ohjelmien toimintaan.

Esimerkiksi Facebook on käyttänyt Qualcommin työkaluja Snapchat-tyylisten linssien kohdalla. Kuvatunnistamista ja laajennettua todellisuutta sekoittava sovelluskohteen toimintaa on saatu nopeutettua Facebookin mukaan jopa viisinkertaisesti.Neural Processing Engine on tällä hetkellä avoin kaikille sovelluskehittäjille ja sillä tehdyt optimoinnit toimivat Snapdragon 600- ja 800-pohjaisissa laitteissa. Puhelimien lisäksi työkaluista on hyötyä koptereiden, autojen, älykotien ja VR-lasien sovelluksissa.

Pidemmällä aikavälillä Qualcommin suunnitelmissa häämöttää dedikoidun tekoälypiirin kehittäminen. Samankaltaista piiriä kehittää tiettävästi myös Apple sekä Microsoft.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.