Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple kasvaa taas – Palvelut hurjassa vedossa

Manu Pitkänen

Apple kasvaa taas – Palvelut hurjassa vedossa
Applen huhti-kesäkuun liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta seitsemällä prosentilla 45,4 miljardiin dollariin. Liikevaihtoa nosti iPhonien ja iPadien kasvanut myynti. Applen operatiivinen voitto kasvoi 10,77 miljardiin dollariin.

Kaikkein kovinta kasvu oli kuitenkin palveluliiketoiminnassa ja muut tuotteet -kategoriassa, johon lasketaan mukaan muun muassa Apple Watch, Apple TV ja Beatsin kuulokkeet. Molemmat kategoriat kasvoivat liikevaihdon osalta yli 20 prosenttia. Apple on jo pidemmän aikaa painottanut palveluliiketoiminnan tärkeyttä (App Store, Apple Music), sillä laitemyynnin kasvattaminen nykyisestä käy vuosi vuodelta haastavammaksi.

Apple myi kvartaalin aikana 41 miljoonaa iPhonea ja 11,4 miljoonaa iPadiä. Mac-tietokoneita kävi kaupaksi 4,3 miljoonaa kappaletta, mikä on himpun verran enemmän kuin vuotta aiemmin. Kappalemäärillä mitattuna Mac-tietokoneiden myynti on pysynyt melko stabiilina 4–6 miljoonan laitteen haarukassa per kvartaali.

Pettymyksen Applen tulosjulkistukseen toi Kiinan alueen heikentynyt myynti. Muilla markkina-alueilla liikevaihto kasvoi viime vuoteen verrattuna.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.