Kaivattu ominaisuus vihdoin Apple Watchiin – LTE-yhteydet

Manu Pitkänen

Kaivattu ominaisuus vihdoin Apple Watchiin – LTE-yhteydet
Apple aikoo julkaista syksyllä kolmannen sukupolven Apple Watch -älykellon, josta löytyy Bloombergin tietojen mukaan ensimmäistä kertaa tuki matkapuhelinverkkoyhteyksille. LTE-modeemin ansiosta älykello voi datasiirron osalta toimia täysin itsenäisesti, eikä se vaadi näin ollen lainkaan iPhonea kaverikseen.

Modeemin seuraavaan Apple Watchiin toimittaa puolijohdejätti Intel, joka pääsi viime syksynä myös iPhonen modeemitoimittajaksi. Intelillä on ollut suuria ongelmia päästä käsiksi mobiililaitemarkkinoita, mutta se näyttää vihdoin onnistuneen siinä modeemitoimittajan roolissa. Intelin suoritinpiirejä käytetään edelleen hyvin harvakseltaan mobiililaitteissa.

Uutinen tarkoittaa samalla sitä, ettei Apple todennäköisesti käytä lainkaan Qualcommin modeemeja Apple Watchissa. Intelillä on Applen kautta mahdollisuus kasvattaa jalansijaa maailmanlaajuisilla modeemimarkkinoilla ja nousta tätä kautta merkittäväksi Qualcommin kilpailijaksi.Bloombergin mukaan Apple neuvottelee parhaillaan operaattoreiden kanssa Apple Watchin myynnistä operaattoreiden kautta. Applen oli tarkoitus julkaista LTE-yhteyksillä varustettu Apple Watch jo vuosi sitten, mutta laitteen akkuongelmia ei saatu ratkaistua tarpeeksi ajoissa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.