Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google maksaa Applelle huikeita summia pysyäkseen iPhonen oletushakukoneena

Manu Pitkänen

Google maksaa Applelle huikeita summia pysyäkseen iPhonen oletushakukoneena
Älypuhelimien käytetyimmät ominaisuudet ovat rahanarvoisia markkinointipaikkoja ja niihin pääseminen vaatii syviä taskuja. Tämän on saanut kokea esimerkiksi Google, jonka epäillään maksavan Applelle jopa kolme miljardia dollaria siitä, että Google Search on oletushakukone Applen laitteissa.

Kolmen miljardin dollarin maksu perustuu pankkiiriliike Bernstein Researchin laskelmiin ja se koskettaa vain tätä vuotta. Kolme vuotta sitten selvisi, että Google maksoi Applelle oletushakukonepaikasta vuositasolla miljardi dollaria. Google joutuu siis maksamaan nyt selvästi kalliimpaa hintaa iPhone-käyttäjien googlauksista verrattuna pari vuotta aikaisempaan tilanteeseen.

Mikäli Bernsteinin laskelma pitää paikkansa, niin Google selvästi kokee iPhone-käyttäjät niin tärkeäksi kohdeyleisöksi, että se on valmis pitämään heistä kiinni hinnalla millä hyvänsä, vaikka Google onkin yksinvaltias nettihakumarkkinoilla.Vaikka Applen laitteilla on kansainvälisesti melko pieni markkinaosuus, niin kyse on kuitenkin high-end-laitteista, joiden omistajat käyttävät puhelinta kaikista eniten ja ovat näin ollen todennäköisesti kaikkein aktiivisimpia "googlaajia". Bernsteinin arvion mukaan jopa puolet Googlen mobiilihakuliiketoiminnan liikevaihdosta on peräisin Applen laitteista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja