Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista

Manu Pitkänen

Snapin uusi ominaisuus – Seuraa konserttia eri kuvakulmista
Älypuhelimella kuvaamisesta on tullut kiinteä osa musiikkikonsertteja ja Snapchatin uuden ominaisuuden ansiosta yleisön kädessä saatetaan nähdä yhä useammin puhelimia. Snap on nimittäin esitellyt pikaviestisovellukseensä Crowd Surf -nimisen ominaisuuden.

Crowd Surf on nimensä mukaisesti konserttiyleisön kuvaamien Snap-klippien välillä surffausta. Snapchat tunnistaa automaattisesti isoissa yleisötapahtumissa kuvatut videot ja yhdistää ne tekoälyn avulla kronologisesti oikeaan järjestykseen. Jotta videoista saisi koostettua järkevän kokonaisuuden, pitäisi audioraidan olla lähes katkeamaton. Tässäkin kohtaa Snapchat hyödyntää tekoälyä ja parhaimmillaan konserttia voi katsella eri kuvakulmista yleisön seassa ilman että ääni katkeaa välillä.

Ominaisuutta testattiin hiljattain Outside Lands -festareilla Lorden esityksen aikana. Crowd Surf ei ole vapaasti kaikkien käytettävissä, vaan sitä hyödynnetään vain valikoiduissa yleisötapahtumissa. Ei siis kannata toivoa, että Crowd Surfilla pääsisi katsomaan Blockfestejä tulevana viikonloppuna.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.