Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi

Manu Pitkänen

iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ja sen tehtävänä mun muun muassa huolehtia Touch ID -sormenjälkilukijan toiminnasta.

Mikäli löytö pitää paikkansa, niin kyseessä on Applen kannalta siinä mielessä kiusallinen paljastus, että nyt Secure Enclaven toimintaa pystytään analysoimaan aiempaa tarkemmin. Tämä antaa osaaville ihmisille mahdollisuuden myös etsiä piirin firmwaresta tietoturva-aukkoja. Sinänsä salausavaimien paljastuminen ja vuotaminen nettiin ei tee iPhone 5s:stä tai Touch ID:stä vielä turvatonta, koska niiden avulla ei päästä vaikuttamaan Secure Enclaven toiminaan.

Xerub on julkaissut GitHub-tilillään kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla iPhone 5s:n Secure Enclave -firmwaren koodia pääsee tarkemmin tutkimaan.

Applen mukaan paljastus ei tee Touch ID:stä turvatonta, sillä käyttäjän tietoturvasta huolehditaan vielä useilla muilla keinoilla.


Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.